Filipini v 18 dneh: najlepša in najbolj raznolika država jugovzhodne Azije

 Delimo naše neverjetno 18-dnevno potovanje na Filipine, kjer smo obiskali nekaj najlepših in najrazličnejših krajev v državi. Potovanje smo začeli v Manili, glavnem mestu, od koder smo odleteli v Coron, raj za skoke na otoke, potapljanje in snorkljanje. Videli smo osupljive lagune, koralne vrtove, ladijske razbitine in morsko življenje. Iz Corona smo se s trajektom odpeljali do El Nida, drugega obalnega mesta na Palawanu. El Nido je znan po arhipelagu Bacuit, ki ga sestavlja 45 otokov in otočkov z apnenčastimi pečinami, belimi peščenimi plažami in turkizno vodo. Pridružili smo se številnim izletom, da bi si ogledali vrhunce El Nida, kot so Velika laguna, Mala laguna, 7 Commando Beach in več. Izvedli smo tudi pohod po krošnjah. Nato smo odpotovali do Puerto Princese, glavnega mesta Palawan. Puerto Princesa je dom narodnega parka Puerto Princesa Subterranean River, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine in je eno od novih 7 čudes narave. Gre za spektakularen jamski sistem, ki ima 8,2 kilometra dolgo reko, ki se izliva neposredno v morje. Uživali smo v lokalni kuhinji in nočnem življenju v Puerto Princesi.

Iz Puerto Princese smo odleteli na Cebu, največji otok v regiji Visayas. Cebu ima bogato zgodovino, kulturo in naravne lepote. Poskusili smo tudi znameniti lechon ali pečenega odojka in druge dobrote. Iz Cebuja smo se odpeljali do Moalboala, majhnega obalnega mesteca, ki slovi po izkušnji potapljanja s sardinami. Potapljali smo se z milijoni sardel, morskimi želvami in uživali v živahnem in sproščenem vzdušju Moalboala s številnimi restavracijami, bari in trgovinami.

Iz Moalboala smo se s trajektom odpeljali iz Osloba v Panglao, občino in otok v Boholu. Panglao je znan po svojih čudovitih plažah, zlasti Alona Beach in Dumaluan Beach. Iz Moalboala smo se s trajektom odpeljali iz Osloba v Panglao, občino in otok v Boholu. Panglao je znan po svojih čudovitih plažah, zlasti Alona Beach in Dumaluan Beach. Plavali smo z morskimi kitovci in se pridružili tudi izletu po podeželju Bohol, kjer smo si ogledali čokoladne griče, svetišče Tarsier, reko Loboc, svetišče Blood Compact in cerkev Baclayon. Iz Panglaa smo odleteli nazaj v Manilo. Imeli smo se neverjetno na Filipinih in upamo, da boste uživali ob gledanju našega videa. Všečkajte, komentirajte in se naročite na več videoposnetkov s potovanj. Hvala za ogled!